P

.

lauantai 3. elokuuta 2013

UAE, Ras Al Khaimah



Alkuvalmistelut

Matkakuume on jo päällä ja matka seuraavaan kohteeseen varattu. Suuntaamme maaliskuussa 2014 Arabiemiraatteihin, Ras Al Khaimahin emiraattiin, joka sijaitsee noin 70 kilometriä Dubaista pohjoiseen. En millään jaksa odottaa. Kertokaa ihmeessä vinkkejä, mikäli tämä on tuttu paikka!



24.2.2014 (välipäivitys)

Enää viikko matkan alkuun, jihuu. Monta kysymystä on pyörinyt mielessä; mitä matkaan, otetaanko puolihoito, tarvitaanko rokotuksia, missä vaihdetaan rahaa ja niin edelleen.

Asiat, jotka olemme nyt hoitaneet/valmistelemassa kuntoon:

1. Passit voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen, check.
2. A- hepatiitti rokotukset (varmuuden vuoksi), check.
3. Adapterit pistorasioihin, ostoslistalla
4. Lääkäriltä todistus reseptilääkkeistä, check.
5. Vakuutukset, check.

+ tietysti kaikki muut kesäkamppeet, putelit ja purnukat.

Teimme nyt tietoisen päätöksen, ettemme ottaneet matkapakettiin lainkaan ruokailuja. Aamiainenhan matkaan kuuluu automaattisesti. Voi olla, että tämä pihistely sattuu vielä omaan nilkkaan, mutta mielestäni lähes 100 €/4 heng. perheeltä yhdestä ateriasta, johon ei kuulu edes juomia on liikaa. Aiomme siis ostaa kaupasta välipalatarvikkeet ja syödä iltaisin missä milloinkin. Kerron sitten miten tämä sujui!

Olemme suunnitelleet, että käymme Dubaissa ehkä kerran pari. Dubai Malliin ainakin akvaarioon, sekä tietenkin Burj Khalifaan pitää päästä. Itse haluan soukeihin ostamaan mausteita ja kankaita. RAK:n tarjonta tsekataan tietysti myös. Yllättävän vaikeaa oli muuten löytää hotelli Google mapsin kautta. Melkein samannimisiä kohteita on alueella näköjään muitakin? Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että hotelli sijaitsee Al Hamra Golf Clubin lähellä rannalla. Kiva siis tietää minne ollaan menossa :)

Läheltä löytyy ainakin kaksi isoa ostoskeskusta: Al Hamra Mall ja RAK Mall.  RAK:ssa on myös vesipuisto Ice Land Water Park , johon pitänee tutustua.

Mutta näihin tunnelmiin...Hyvää matkaa meille! Kerron sitten miten meni!

Hyviä linkkejä Dubain matkaajille:

1. Perhematkailijan Dubai - viisi vinkkiä lapsiperheen lomaan

7 kommenttia:

  1. Minua aihe kiinnostaa myös koska sama kohde ja sama kuukausi kun sinne matkataan... :)

    VastaaPoista
  2. Mihin hotelliin olette menossa? Meitä kiinnostaisi kovasti varata matka tuonne marraskuuksi 2014, joten täällä toivotaan piiiitkäää matkakertomusta Rak:ista kun olette sieltä palanneet!!!! Dubaissa olemme käyneet muutaman kerran, joten nyt olisi haussa uusi kohde Dubain läheltä..

    VastaaPoista
  3. Hei! Olemme menossa Hilton Al Hamra Fort hotelliin. Ehdottomasti kerron matkakokemuksestamme kuvien kera täällä heti kun palailemme :) Onko sinulla jotain tiettyä asiaa, josta kaipaat havaintoja? Voin sitten tarkkailla näitä juttuja :)

    VastaaPoista
  4. Hei taas! En muistanut aiemmin laittaa noita kiinnostavia asioita, mutta tässäpä niitä olisi:-D eli tuo vesipuisto kiinnostaa kovasti, oliko minkäkuntoinen ja löytyikö tekemistä pienille lapsille? Meillä mukana syksyllä vajaa 2- ja 4-vuotiaat. Myös ostoskeskukset kiinnostavat, löytyykö niistä esim. leikkipaikkoja tms. lapsille? Ja kävittekö iltaisin missä syömässä vai oliko teillä all inclusive? Entä mitä mieltä olitte hotellista? Oliko remontti vielä käynnissä vai oliko kaikki jo uutta ja hienoa? Millaiset oli hotellin leikkitilat, entäpä lastenaltaat? Tässäpä alkuun, kyselen lisää kun olen lukenut postauksesi.. Kovasti tietoa odotellen:-D Sellainen kysymys vielä, että oliko hotellissa tai yleisesti rak:ssa paljon noita meidän itämaan naapureita? Viimeksi sharjahissa ollessamme heitä oli todella paljon ja kaikki eivät todellakaan osanneet käyttäytyä vaikka mm. hotellin henkilökuntakin antoi varoituksia yms. En siis kysy pahalla tai ole rasisti, mutta asia kuitenkin kiinnostaa, sillä tuosta sharjahista jäi vähän paha maku suuhun heidän käytöksensä vuoksi.. Eikä kyseessä ollut 1 tai 2 vaan useita henkilöitä..

    VastaaPoista
  5. Joko olette palanneet lomalta? Täällä innolla odotetaan matkakertomusta, meidän perhe varannut matkan lokakuun lopulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan palailtu jo. Aloitan tällä viikolla materiaalin kokoamisen, sitä on nimittäin paljon :)

      Poista
  6. Wow!! great Post.
    Thanks for providing this amazing information. I think we can expect better success with these tips.
    Keep Posting. UAE national day 2018

    VastaaPoista

 
 
Blogger Templates