P

.

perjantai 17. lokakuuta 2014

Kap Verde, Sal - matka varattu!


Kuva: afrikkanet.fi
Ihanaa. Nyt se on totta. Matka on varattu taas Kap Verdelle. Tällä kertaa tosin Salin saarelle. Mietittiin pitkään pitäisikö lähteä tällä kertaa esimerkiksi Egyptiin, mutta luin paljon kommentteja, miten sieltä saa aina vatsataudin. Toiset taas ovat sitä mieltä, että hyvä käsihygienia olisi riittänyt pitämään vatsapöpöt poissa, mutta emme uskaltaneet ottaa sitä riskiä. Onhan kyseessä kuitenkin vuoden odotetuin kohokohta, jota varten jaksetaan odotella koko pitkä talvi.

Egyptiin aiomme silti joskus vielä mennä, sitten kun lapset ovat vähän isompia ja jaksavat reissata rantalomakohteesta Kairoon katsomaan pyramideja ja Gizan Sfinksiä. Ihan must see!

Alustuksena sanottakoon, että kyllä tämä taas kukkaroa rokottaa rankasti ja saadaan syödä näkkileipää muutama kuukausi. Mies pyörittelee päätään, että viimeisistä säästöistä pitää sitten tällaista tehdä (eipä ole muuten matkalla valittanut koskaan). Olen kuitenkin sitä mieltä, että matkustaminen on oikeasti avartavaa ja opettavaista, joten haluan tarjota lapsilleni tällaisia kokemuksia hinnalla millä hyvänsä. Oppivathan ymmärtämään, että maailma ei rajoitu Suomeen tai länsimaisiin ihmisiin ja erilaisuus on ihan ok.

Puhuimme taannoin hyvän ystäväni kanssa siitä, miten kallista tällainen matkustaminen on ja hän totesi mielestäni hyvin sanoessaan "Kerran me täällä eletään!" Mitä mieltä itse olette tästä?

Jos pohditte muuten sitä, miten rahaa pystyy säästämään suosittelen lukemaan tämän Hesarissa elokuussa julkaistun jutun: Suurperhe pihistelee 11 kuukautta vuodessa päästäkseen unelmalomalle.

Kap Verde, Sal

Suuntaamme siis uudelleen Kap Verdelle maaliskuussa 2015, mutta tällä kertaa saariryhmän pohjoisosan saarelle, Salille. Täällä sijaitsee matkanjärjestäjän mukaan Kap Verden kehittynein rantalomakohde Santa Maria. Hotelliksi valikoitui Clubhotel Riu Funana FFFF.

Club hotel Riu Funanan allasalue. Kuva: Finnmatkat.

En kyllä malta odottaa. Mukavaa myös, että tässä kohteessa näyttäisi olevan enemmän mahdollisuuksia tutustua paikalliseen kulttuuriin. Tosin taitaa saarella silti enemmistö kaupustelijoista olla Senegalin puolelta. Nähtävää on kuitenkin enemmän.

Mereen uponnut Jeesus-patsas. Kuva: megacurioso.com
Retkistä minua kiinnostaa kovasti lasipohjavenereissu ja mereen uponnut Jeesus-patsas, jonka näkee matkalla. Lapsia varmaan muu merenalainen maailma. Koska tiedän jo nyt Kap Verden aallokot, pitänee varautua matkapahoinvointilääkkeillä tälle reissulle. Luin, että antihistamiini toimisi hyvin alle 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille suositellaan korvan taakse asetettavaa skopolamiinilaastaria. Pitänee hankkia? Onko kellään mitään hyviä vinkkejä tällaiseen lyhytkestoiseen merisairauteen? Toisaalta tuntuu hassulta väen vängällä hankkiutua tällaiselle reissulle, mutta luulenpa sen olevan sen arvoista.

"Sininen silmä" Buraconan luolilla. Kuva: Tripadvisor
Toinen retki mikä kiinnostaa on kiertoajeluretki, jossa kohteena on mm. Buracona, luonnon muovaama allas, joka on suosittu paikallisten asukkaiden keskuudessa sekä luolat, joissa tiettyyn aikaan vuodesta voi nähdä "Siniseksi silmäksi" kutsutun luonnonilmiön.

Suolavesiallas. Kuva: ecapoverde.com
Tämän lisäksi pitänee käydä kellumassa Pedra de Lumen suolavesialtailla, jotka ovat kuuluisia hyvistä vaikutuksista iholle. Pitäisi auttaa myös stressiin ja unettomuuteen.

Paljon siis nähtävää ja koettavaa riittää. Kirjoitan luonnollisesti pitkän ja yksityiskohtaisen matkakertomuksen kun olemme palanneet. Siihen tosin menee vielä hiukan aikaa :) Tällä välin kirjoittelen muita matkustamiseen liittyviä juttuja ja vinkkejä matkanjärjestelyyn.

Mikäli olette itse olleet täällä, olisin kiitollinen vinkeistä mitä kannattaa tehdä ja huomioida. Palataan siis asiaan!

Päivitys 16.3.2015

Nyt on matka tehty ja ensimmäinen postaus aiheesta julkaistu. Voit lukea Santa Marian kaupungista täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
 
Blogger Templates