P

.

torstai 23. lokakuuta 2014

Aku ja 7 ihmettä - suosittelen!

Satuin eilen vahingossa katsomaan maikkaria yhdeksän aikaan illalla ja havaitsin, että tämä ennakkomainostettu matkailuohjelma Aku ja 7 ihmettä oli alkanut. Ilmeisestikin jo viime viikolla, joten ensimmäistä jaksoa ei tullut nähtyä.

Kuva: mtv.fi
Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista mielikuvaa ohjelmasta, mutta mainoksista päättelin, että tässä on nyt taas joku vähän hassunhauska uusi show, mistä jaksaa ehkä avausjakson katsella. Siinä vaiheessa kun huomasin nauravani ääneen ja isosti, totesin, että tässä on oikeasti aivan mahtava uusi matkailuohjelma.

Itse asiassa oli ihan pakko nyt hehkuttaa tätä ohjelmaa jopa täällä blogissa asti. Tällaisia matkailuohjelmia ainakin minä haluan lisää! Ohjelmia, joissa matkataan upeissa maisemissa, mutta joissa matkaaminen tehdään vähän kieli poskella, kuten se itselläkin tuppaa monesti olemaan. Ei tullut yhtään olo, että tämä ja tämäkin asia olisi pitänyt tietää tästä kohteesta ennakkoon, vaan lähestymistapa asioihin ja kulttuureihin oli todella inhimillistä ja samalla hulvattoman hauskaa. Suosittelen siis seuraamaan tätä ohjelmaa teillekin. Itse ainakin odotan ensi viikon jaksoa innolla. Jaksot on nähtävissä myös katsomossa yo. linkin kautta! Alla olevan youtube-pätkän ensimmäinen klippi ei ole kovin hauska, mutta muutoin ohjelma on todella viihdyttävä. Hieman tosin pelkäsin Akun puolesta jo näkemässäni Peru-jaksossa, että joutuukohan tuo vielä johonkin kahnauksiin suorasukaisuutensa kanssa, mutta ei ainakaan vielä siinä jaksossa :)




Maailman seitsemän ihmettä

Kiinnostuin eilen illalla vielä tutkimaan lisää näitä seitsemää ihmettä, sillä itsellä oli ainakin sellainen mielikuva, että kohteet olisivat olleet ihan toisia kuin mitä tässä ohjelmassa esitetään ja että olisin jopa joskus käynyt jossain näistä. Kuinka ollakaan minulle selvisi, että koko seitsemän ihmeen kategorisointi, kohteet, joihin tässäkin ohjelmassa tutustutaan ovat melko tuoreita. Wikipedian mukaan sveitsiläinen NewOpenWorld Corporation -yritys järjesti vuonna 2007 laajan internetissä käydyn äänestyksen uusista maailman seitsemän ihmeestä. Äänestyksen voittivat: Kiinan muuri, Petra (Jordania), Rio de Janeiron Kristus-patsas, Rooman Colosseum, Taj Mahal (Intia), Machu Picchu (Peru) ja Chichén Itzá (Meksiko).

Kun näin kuvia näistä paikoista minulle tuli jotenkin tunne,
Kuva: tourismprofile.com

että olen nähnyt tämän Petran kalliokaupungin jossain aiemminkin ja pienen googlailun jälkeen selvisi, että Indiana Jones ja Viimeinen ristiretki on kuvattu osin siellä! Jos siis sankarini Indy on siellä käynyt, minunkin on pakko päästä! Itse asiassa Indiana Jonesiin viitattiin jo siinä Peru-jaksossa, jossa Aku kertoi Machu Picchun rauniokaupungin v. 1912 löytäneen Hiram Binghamin olleen Indyn esikuva.

"Alkuperäiset" maailman seitsemän ihmettä olivat antiikin kreikan ajan maailman mahtavimmat rakennukset ja monumentit Turkin, Kreikan ja Egyptin alueilla. Näihin lukeutui muun muassa Gizan suuri pyramidi.

Maailmanperintöluetteloa ylläpitävä UNESCO ei pyynnöistä huolimatta tukenut NewOpenWorld Corporationin äänestystä, koska piti sitä tunnepohjaisena eikä tieteellisenä. Minullakin oli siis iloisesti menneet sekaisin maailmanperintökohteet ja maailman seitsemän ihmettä.

Yhdessäkään uudessa tai vanhassa maailman seitsemässä ihmeessä en ole valitettavasti vielä vieraillut, mutta löysin kuitenkin perintökohdelistalta paikkoja, joissa olen käynyt, joten olipa kiva juttu :) Suomessakin kohteita on 8, joista muun muassa Suomenlinna on yksi. Näin sitä siis taas sivistyttiin yhden ohjelman aiheuttaman kipinän avulla.

5 kommenttia:

  1. Itse olen aina eniten ihmetellyt tuon Rion Kristus-patsaan pääsyä mukaan listalle, eihän 30-metrinen veistos nyt ole edes Eiffel-torniin tai Vapaudenpatsaaseen verrattavissa ole ihme, jos nyt "ihme" lainkaan. Ettei vaan brasilialaisia olisi masinoitu porukalla äänestämään tätä nähtävyyttä turistilistalle?

    Niin tai näin, ihan hauskan maailmanympärimatkan tuon listan pohjalta saa rakennettua. Pitääkin katsoa tuota Akun ohjelmaa, kiitos vinkistä! Television seuraaminen on jäänyt minulta niin vähiin, että koko ohjelma oli jäänyt minulta huomaamatta...

    Itsekin kirjoitin joskus blogipostauksen näistä ihmeistä. Käykääpä vilkaisemassa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mikko linkistä! Olit paneutunut noihin ihmeisiin vähän tarkemmin kuin minä, joten lukaiskaapa muutkin tuo Mikon postaus mikäli haluatte lisätietoa maailman 7 uudesta ihmeestä!

    VastaaPoista
  3. No jaa, tuo Vietnam-jakso ei ollut ihan niin hyvä kuin se edellinen. Meni vähän sekoiluksi, eikä vitsitkään olleet niin hyviä. Jos nyt kuitenkin annan tälle vielä mahdollisuuden. Ensi viikolla vuorossa Petra ja Indiana Jones-henkinen jakso, joten se kyllä kiinnostaa. Mitä mieltä itse olitte?

    VastaaPoista
  4. Vähän olen nyt kyllä pettynyt tähän sarjaan. Vaikutti niin hyvältä sen yhden jakson perusteella, mutta nyt täytyy sanoa, että vähän nousee karvat pystyyn tuollaisesta käytöksestä paikallisia kohtaan. Hauska ei tarkoita samaa kuin moukkamainen. Oi miksi Aku pistät kaiken niin läskiksi? T: lievästi pettynyt

    VastaaPoista
  5. samaa mieltä, todella junttimaista käytöstä hirviniemeltä. huono roolimalli ja moukkamainen käytös paikallisia kohtaan.

    VastaaPoista

 
 
Blogger Templates